Kesän ihanat hetket: vinkit kesälomalle sekä parhaat majoitusvaihtoehdot!

Heinäkuu on täällä ja kesälomakausi on kuumimmillaan, meillä ainakin riittänyt Peerâ’lla hulinaa! Meidän mielestä mikään ei ole parempaa, kuin nukkua yönsä hotellissa ja päivällä tutustua paikallisiin putiikkeihin, palveluihin ja nähtävyyksiin!

Tässä blogikirjoituksessa annamme vinkkejä heinäkuun lomailuun sekä esittelemme parhaat majoitusvaihtoehdot, jotta lomasi olisi mahdollisimman onnistunut.

Valitse majoitus

Majoituspaikan valinta on tärkeä osa lomaa. Haluatko kenties historian havinaa, vai mukavan sekä siistin, kuin kodilta tuntuvan majoituksen kaupungin keskustan läheltä.

 • Hotelli– Hotellin valintaan voi vaikuttaa moni asia, kuten hinta sekä sijainti. Meidän hotellimme sijaitsevan jokainen kaupungin keskustan läheisyydessä. Raahessa aivan palvelujen lähellä, Kajaanissa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, sekä Sodankylässä kylänraitin varrella.
 • Kartano – Etsitkö kenties jotain mieleenpainuvaa? Meillä Kajaanissa sijaitsee Suomen pohjoisin, melkein 200-vuotias Kartanohotelli Karolineburg. Täällä majoitut persoonallisissa huoneissa sekä nautit aamiaista kristallikruunujen loisteessa.
 • Mökki – Mökkimajoittuminen on kesäisin todella suosittua, eikä suotta, sillä oma rauha ja parhaat mökkiherkut sekä aktiviteetit piristävät todella mieltä! Lapissa Peerâ’n kohteista sijaitsee hulppea KeloVilla Tietotunturi sekä Peurasuvannon mökkikylä, jossa edullista sekä helppoa majoittumista eri kokoisissa mökeissä.

Kesän tapahtumat: älä jää paitsi kesän kohokohdista

Heinäkuu on täynnä tapahtumia ja tekemistä ympäri Suomea. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit suunnitella lomasi tai matkasi ohjelman:

 • Vaellus ja retkeily: Tutustu lähialueen vaellusreitteihin ja nauti luonnon rauhasta. Upeita maisemia ja reittejä löydät esimerkiksi Pyhätunturin ja Peurasuvannon lähettyviltä Lapista!
 • Kalastus: Rentoudu kalastuksen parissa, hyviä kalapaikkoja löydät aivan meidän kohteiden lähettyviltä, olit sitten mato-onkija tai oikea ammattilainen!
 • Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät (12.-13.7.): Merellinen kaupunkitapahtuma, joka tarjoaa markkinahumua ja monipuolista ohjelmaa.
 • Watercross Sodankylässä (3.8.): Jännittävä moottorikelkkakisa veden päällä, jota et halua missata!
 • Kainuun Musiikkijuhlat (16.-17.8.): Kajaanissa järjestettävä musiikkifestivaali, jossa esiintyvät kotimaiset huippuartistit.

Herkuttele paikallisilla mauilla!

Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uuteen paikkaan kuin paikalliset ruoat? Käy lähiravintoloissa, toreilla ja kahviloissa maistamassa paikallisia herkkuja.

Jos et jaksa lähteä niin sanotusti merta edemmäs kalaan, löydät oivalliset, kattavat paikalliset annokset myös meidän omista ravintoloista, Bar Krouvista sekä Kitchen & Bar Kajanuksesta. Miten maistuisi esimerkiksi poronkäristys tai lähituotettu lampaan liha.

Viimeisenä top 3 vinkit rentoutumiseen

Muista, että lomalla tärkeintä on rentoutuminen. Tässä muutama vinkki, kuinka voit nauttia lomastasi täysin rinnoin:

 • Kirjaudu pois somesta: Anna itsellesi lupa irtautua arjesta ja somen maailmasta.
 • Sauna: Monet majoituspaikkamme tarjoavat mahdollisuuden rentoutua saunan lämmössä.
 • Lue hyvä kirja: Ota mukaasi kirja, johon voit uppoutua ja antaa ajatustesi levätä.